Wilgenhagen MetZuid

Vorig jaar hebben Woonbron en de deelgemeente afgesproken om, op het braakliggend terrein aan de Noorderhagen, met buurtbewoners een tuin aan te leggen die bewoners zelf kunnen inrichten. De bouw van de school is voorlopig uitgesteld en om deze strook een leuke invulling te geven hebben bewoners een verzoek ingediend voor een bijdrage voor de eerste aanloopkosten.

De tuin is voor iedereen, ook kinderen kunnen hier terecht om bijvoorbeeld boomhutten te bouwen, in heel IJsselmonde wordt gezocht naar (sloop)hout om mee te bouwen. Leden van volkstuinvereniging Hordijkerveld steken een helpende hand uit aan onervaren tuinders, zodat iedereen lekker kan genieten van de tuin en de opbrengst. Een gedeelte van de tuin wordt ingericht als zintuigentuin (felle kleuren, fijne geuren) waar blinden en slechtzienden planten kunnen voelen, ruiken en soms de kleuren zien. In een ander deel van de tuin is het mogelijk verticaal te tuinieren zodat lichamelijk gehandicapten en ouderen die niet meer zo heel goed kunnen bukken, aan de slag kunnen. Ook gaat een imker in een deel bijen houden, hier zijn de bijen het hele jaar door te volgen zodat jong en oud leren hoe dat in zijn werk gaat.

Boomhutten
Er is al aardig wat hout vergaard voor de boomhutten, cliënten van Pameijer hebben er speciaal voor de kinderen de schroeven en spijkers uitgehaald. Toch is er nog veel hout nodig en ook spijkers en wat gereedschap. Maar ook vaders en moeders die de kids willen helpen met timmeren. Iedereen die hout over heeft kan contact opnemen met Marij 06-38691708 of als u op een andere manier een bijdrage wilt leveren aan dit leuke project.

Kracht van de wijk
Initiatieven en ideeën van bewoners uit en in de wijk, waardoor mensen met elkaar contact zoeken, zorgen voor verbindingen binnen de wijk. Dit soort initiatieven en ideeën, bepalen de kracht van de wijk. Bewoners moeten dat zelf doen: zij wonen daar. Deelgemeente en corporatie stimuleren bewoners en helpen hen hun initiatieven tot een succes te maken.

Kijk hier naar het Facebook account van Wilgenhagen 

Wanneer u contact wilt hebben dan met Wilgenhage klik dan hierhttps://www.facebook.com/tuinwilgenhagen?ref=br_rs