Rotterdam loopt warm voor meer groen

De Groene Loper is de ontdekkingstocht naar de groene ziel van Rotterdam.  Op 24 september kunnen deelnemers op ruim 60 groene hotspots terecht voor lekkers, entertainment en informatie.

Rotterdam loopt warm voor meer groen in de stad
Rotterdam mag best nog groener worden. De opbrengst van het Groene Loper programmaboekje komt ten goede aan nieuw groen in de stad. Daar zijn drie groene doelen voor genomineerd: Wollefoppengroen&Co in Zevenkamp, bewonerstuin De Nieuwe Buren in Spangen en de Kleinpolderkade in Overschie. De bewoners zetten zich in voor meer groen.  Help ze nu om hun dromen waar te maken! Stemmen kan tot en met 15 september voor het groene doel waar jij warm voor loopt. De winnaar wordt op 16 september bekendgemaakt. Ga naar groeneloper010.nl en stem. 
 
Wollefoppengroen&Co
 “Wat we willen is een groen marktplein. Denk dan aan een plein in een ring van fruitbomen en lage fruitstruiken waar buurtgenoten bij elkaar komen om te tuinieren, te eten en van het groen te genieten. Met de bijdrage van de Groene Loper willen we zo’n plein realiseren.” zegt initiatiefnemer Frenk Walkenbach. Wollefoppengroen&co is een bewonersinitiatief voor stadslandbouw waar ook de gemeente en woningbouwcorporatie Vestia bij betrokken zijn.
 
Bewonerstuin De Nieuwe Buren
Spangen is volop in ontwikkeling. “De tuin van De Nieuwe Buren is een gemeenschappelijke tuin,“ vertelt bewoner Kars Veling. “Hij is nu nog saai en formeel. We willen meer groene speelplekken voor kinderen en ook zelf groente kweken. Ook is het nat en drassig, daar willen we wat aan doen.” Samen met woningbouwcorporatie Woonstad en de deelgemeente is al veel gebeurd. Nu gaan de bewoners ervoor om Groen Doel 2011 te worden om van hun tuin het groene paradijs te maken waar ze van dromen.
 
Van Kale Kade naar Groene Oase
Overschiese Groentjes zijn plekken in Overschie die echt groener kunnen worden. Bewoners en deelgemeente werken er samen aan en met veel succes. De Kleinpolderkade is een lange kade langs de Schie met her en der een woonblok. Dat kan anders: de kale grasvlakten kunnen worden omgetoverd in een plek waar bewoners elkaar ontmoeten en van het groen en de rivier kunnen genieten.
 
Iedereen die meedoet aan de Groene Loper wordt gevraagd 5 euro te doneren. Dat komt 100% ten goede aan het winnende groene doel. Zo kun je zelf een steentje bijdragen aan nieuw groen in de stad. Men krijgt daarvoor het programmaboekje met alle informatie, routes en groene weetjes en er worden leuke groene prijzen verloot. Dus schrijf je in en win!!
 
3e prijs: een romantisch TukTuk tochtje in het groen
2e prijs: een volwassenen step van Around Town
1e prijs: een rondvlucht voor drie personen boven Rotterdam!
 
De Groene Loper wordt gerealiseerd door Stichting Lekker Groen en vele medewerkers en vrijwilligers. 
 
De Groene Loper wordt mogelijk gemaakt door: Van Spreeuwel Notarissen, Plant Publicity Holland, Rabobank, CARENZA, Woonstad Rotterdam, Vestia Rotterdam Noord, Stichting Volkskracht, Deo Printing, Sharpener, Deelgemeente Delfshaven, Deelgemeente Overschie, Blaak&Brederveld accountants, Around Town, RTHA, Deelgemeente Prins Alexander, DCMR Milieudienst Rijnmond, Climate Initiative, Stadsregio Rotterdam, Rotterdams Milieu Centrum
 
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie: www.groeneloper010.nl, Bel: Gudrun Feldkamp 0644377900
Bijlage: foto Fred Ernst, QR Code, logo Groene Loper
Terug naar overzicht