Pers

Groene en duurzame architectuur kan wel

Denkt u bij groen aan bomen? Of ook aan architectuur? De Groene Loper denkt aan beide! Rotterdam kent diverse bijzondere groene bouwprojecten zoals dat van de 2012 architecten, gespecialiseerd in duurzaam en groen bouwen. Of ┬┤de Justus┬┤, die tijdens de Groene Loper op 24 september (tevens de landelijke nieuwbouwdag) voor het eerst te bezichtigen is.
Lees meer

Rotterdam loopt warm voor meer groen

Groene doelen verkiezing
Lees meer

Rotterdam loopt warm voor meer groen

Wat wordt de mooiste groene plek van Rotterdam? Drie plekken dingen mee voor Groen Doel 2011. De verkiezing voor het groene doel waarvoor de deelnemers aan De Groene Loper 010 op 24 september warm lopen is gestart. De Groene Loper 010 is een ontdekkingstocht naar de groene ziel van Rotterdam. Iedereen die meeloopt wordt gevraagd in te schrijven en met een kleine bijdrage meer groen in de stad te helpen realiseren.
Lees meer

De groene ziel van de stad ontdekken

24 september 2011: Het nieuwe wandelen! 1e editie Groene Loper 010 in Rotterdam.
Lees meer

Groen Rotterdam ontdekken

Op 24 september 2011 rolt Rotterdam de Groene Loper uit met een tocht van 30 km dwars door onontdekt groen in de stad. De Groene Loper loopt van het Wollefoppengroen in Zevenkamp naar de Tuin aan de Maas. De Groene Loper 010 is een evenement waar stadslandbouw, tuinieren, duurzaamheid en natuur samenkomen. De tocht loopt door Prins Alexander, Hillegersberg/Schiebroek, Overschie en Delftshaven. In deze deelgemeenten zijn er op 24 september ook slenterroutes. Dat zijn korte routes langs groene hotspots en eventpleinen: Van stadslandbouw naar groene speeltuin, via de culicult-picknick naar de valkenier op Zestienhoven.
Lees meer

»