Groene Loper rondleidingen

GROENE RONDLEIDINGEN Ontdekkingsreizen naar de groene ziel van Rotterdam, te voet, fiets of per bus door Noord, Oost, Zuid of West Beleef een onvergetelijke middag in het groen van de stad en leer van alles over natuur, over de eetbare planten en duurzaam leven U ontdekt stadslandbouw, wijktuinen, groen daken en ruige landjes. U hoort over vernieuwende ontwikkelingen in onze dynamische stad en leert op een heel andere manier  naar  de omgeving te kijken. U ontmoet  mensen die de stad maken, op locatie daar waar hun hart ligt.

 

Rondleidingen op maat zijn mogelijk met bezichtigingen van locaties en meet & greet, - stadslandbouw, duurzaam hergebruikte gebouwen,  groene daken, buurttuinen, groene lunch op locatie en nog veel meer.We stellen een rondleiding samen die perfect op uw wensen aansluit en doen een aantrekkelijk voorstel. Allegaartje catering op Wielen

 

Speciaal voor de Groene Loper Tours wordt het fietsje opgepoetst en klaar gemaakt om met je mee te gaan! Allegaartje verrast je onderweg met haar smaken en lekkernijen en laat je met een voldaan gevoel naar huis gaan. Wil je een complete lunch, ook dat kan! max-width: 100%; height: auto;" width="300" /> 

 

Groen historica Gudrun Feldkamp vertelt over tuinen en landjes, dromers, doeners en de passie van de stadsbewoners voor hun bomen. De verhalen van groen in de stad aan de hand van meer dan honderd opmerkelijke wijktuinen, verscholen parken, moestuinen en  ruige landjes ! Overal in de stad nemen bewoners en kleine organisaties het beheer van stukjes groen over van de gemeenten. Waar zijn die plekken? Hoe doen ze dat?  En waarom? Ontdek de stad als groene snoepwinkel . Overal om ons heen groeit en bloeit het in de stad, maar kun je daar ook wat mee? Leer de toepassingen van wilde planten zien en ontdek hoeveel planten eetbaar zijn.

 

Ecoloog Han van Hulzen laat zien hoe dynamisch het zo rustig lijkende groen is en geeft een inkijk in de fascinerende groei- en verdedigingsstrategieën van planten. Er is veel te beleven in doodgewoon lijkende plantsoenen. En er is veel meer natuur in de stad in dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Je leert de stedelijke  omgeving op een verrassend nieuwe manier kennen.

 

De groene ziel van Rotterdam ontdekken: dat kan nu op eigen houtje in Zevenkamp/Ommoord, in Overschie en in Delfshaven.